Kurczak w miodowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w miodowej marynacie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki marynaty łączymy ze sobą.

Krok 2

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 3

Pałki nacieramy miodową marynatą, przykrywamy i odstawimy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 4

Pieczemy w rękawie do pieczenia (worku) w temp. 180 st. C około 45 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej