Kurczak w miodowej marynacie

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki marynaty łączymy ze sobą.

Krok 2

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 3

Pałki nacieramy miodową marynatą, przykrywamy i odstawimy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 4

Pieczemy w rękawie do pieczenia (worku) w temp. 180 st. C około 45 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej