Surówka z selera i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera i marchewki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

null

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Wszystko wymieszać, dodać sok z cytryny, pieprz, śmietanę, pokrojony szczypiorek i doprawić do smaku skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej