Surówka z selera i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera i marchewki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

null

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Wszystko wymieszać, dodać sok z cytryny, pieprz, śmietanę, pokrojony szczypiorek i doprawić do smaku skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej