Dróbki gęsie z brukwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dróbki gęsie z brukwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęsie podroby zalej niewielką ilością wody, posól i ugotuj do miękkości.

Krok 2

Brukiew umyj, pokrój w kostkę i ugotuj.

Krok 3

Następnie podlej wywarem z podrobów i uduś. Drób ułóż na półmisku i obłóż kawałkami brukwi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej