PRZEPISY.PL

Zrazy wieprzowe nadziewane suszonymi grzybami i cebulką, w pysznym sosie grzybowym, są znakomitą propozycją na domowy obiad a także na specjalne okazje.

Zrazy wieprzowe - autor: Piotr Murawski

Zrazy wieprzowe

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
105
osób dodało do Mniamlisty
105
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziele angielskie3 szt
  • ziarenka czarnego pieprzu4 szt
  • majeranek1 łyżka
  • śmietana 18%50 ml
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny30 ml
  • woda300 ml
Zrazy wieprzowe – krok 1

Krok 1

Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Zrazy wieprzowe – krok 2

Krok 2

Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
Zrazy wieprzowe – krok 3

Krok 3

Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
Zrazy wieprzowe – krok 4

Krok 4

Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
Zrazy wieprzowe – krok 5

Krok 5

Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
Zrazy wieprzowe – krok 6

Krok 6

Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Sos grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

91
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
408
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Średnie
123
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
150
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe