Zrazy drobiowe z ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy drobiowe z ogórkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

8 plastrów

1.5 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

50 mililitrów

1 szklanka

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na plastry i lekko rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Ogórki obierz, pokrój w słupki, usuń środki z pestkami.

Krok 3

Na każdej porcji mięsa połóż plaster sera i kilka słupków ogórków. Zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły.

Krok 5

Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietanką i winem, podgrzej. Kiedy zawrze dodaj musztardę oraz masło, podgrzej ciągle mieszając, dopraw do smaku.

Krok 6

Do sosu włóż zrazy i gotuj jeszcze chwilę. Udekoruj koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej