
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
8 plastrów
1.5 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
50 mililitrów
1 szklanka
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na plastry i lekko rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Ogórki obierz, pokrój w słupki, usuń środki z pestkami.
Krok 3
Na każdej porcji mięsa połóż plaster sera i kilka słupków ogórków. Zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły.
Krok 5
Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietanką i winem, podgrzej. Kiedy zawrze dodaj musztardę oraz masło, podgrzej ciągle mieszając, dopraw do smaku.
Krok 6
Do sosu włóż zrazy i gotuj jeszcze chwilę. Udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej