
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
8 plastrów
1.5 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
50 mililitrów
1 szklanka
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na plastry i lekko rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Ogórki obierz, pokrój w słupki, usuń środki z pestkami.
Krok 3
Na każdej porcji mięsa połóż plaster sera i kilka słupków ogórków. Zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły.
Krok 5
Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietanką i winem, podgrzej. Kiedy zawrze dodaj musztardę oraz masło, podgrzej ciągle mieszając, dopraw do smaku.
Krok 6
Do sosu włóż zrazy i gotuj jeszcze chwilę. Udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej