Zrazy drobiowe z ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy drobiowe z ogórkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

8 plastrów

1.5 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

50 mililitrów

1 szklanka

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na plastry i lekko rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Ogórki obierz, pokrój w słupki, usuń środki z pestkami.

Krok 3

Na każdej porcji mięsa połóż plaster sera i kilka słupków ogórków. Zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły.

Krok 5

Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietanką i winem, podgrzej. Kiedy zawrze dodaj musztardę oraz masło, podgrzej ciągle mieszając, dopraw do smaku.

Krok 6

Do sosu włóż zrazy i gotuj jeszcze chwilę. Udekoruj koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy drobiowe z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej