
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
8 plastrów
1.5 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
50 mililitrów
1 szklanka
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na plastry i lekko rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Ogórki obierz, pokrój w słupki, usuń środki z pestkami.
Krok 3
Na każdej porcji mięsa połóż plaster sera i kilka słupków ogórków. Zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły.
Krok 5
Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietanką i winem, podgrzej. Kiedy zawrze dodaj musztardę oraz masło, podgrzej ciągle mieszając, dopraw do smaku.
Krok 6
Do sosu włóż zrazy i gotuj jeszcze chwilę. Udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej