
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
8 plastrów
1.5 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
50 mililitrów
1 szklanka
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na plastry i lekko rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Ogórki obierz, pokrój w słupki, usuń środki z pestkami.
Krok 3
Na każdej porcji mięsa połóż plaster sera i kilka słupków ogórków. Zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły.
Krok 5
Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietanką i winem, podgrzej. Kiedy zawrze dodaj musztardę oraz masło, podgrzej ciągle mieszając, dopraw do smaku.
Krok 6
Do sosu włóż zrazy i gotuj jeszcze chwilę. Udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej