Wielkanocne zrazy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocne zrazy

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 pęczki

1 sztuka

8 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyłam pokroiłam na 8 plastrów każdy plaster mięsa tłuczkiem tłukłam. Posypałam przyprawa do mięsa Knorr schab i posoliłam i dałam pieprzu szczyptę.

Krok 2

Serek topiony pokroiłam na kawałeczki położyłam na schab na to położyłam sporo szczypiorku który pokroiłam drobno. Kapary wyjęłam ze słoiczka i tez dałam parę sztuk na każdy kawałek schabu .

Krok 3

Zawinęłam spięłam wykałaczkami i smażyłam na patelni z obu stron . Dodałam bulionetke pieczeniową Knorr i wody i tak dusiłam koło godziny aż mięso zrobiło się miękkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej