Wielkanocne zrazy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocne zrazy

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 pęczki

8 sztuk

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyłam pokroiłam na 8 plastrów każdy plaster mięsa tłuczkiem tłukłam. Posypałam przyprawa do mięsa Knorr schab i posoliłam i dałam pieprzu szczyptę.

Krok 2

Serek topiony pokroiłam na kawałeczki położyłam na schab na to położyłam sporo szczypiorku który pokroiłam drobno. Kapary wyjęłam ze słoiczka i tez dałam parę sztuk na każdy kawałek schabu .

Krok 3

Zawinęłam spięłam wykałaczkami i smażyłam na patelni z obu stron . Dodałam bulionetke pieczeniową Knorr i wody i tak dusiłam koło godziny aż mięso zrobiło się miękkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocne zrazy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej