Żeberka marynowane w coca-coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w coli

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

50 gramów

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka myjemy , kroimy w paski nieduże. Robimy marynatę colę oraz keczup łączymy razem i mieszamy dodajemy marynatę żeberka w coli i mieszamy

Krok 2

Przygotowujemy naczynie żaroodporne okrągłe. Żeberka obtaczamy w marynacie i wkładamy do woreczka na koniec zalewamy końcówką marynaty nasze żeberka

Krok 3

Naczynie z żeberkami wkładamy do pieca i pieczemy godzinę w 180 stopniach sprawdzając jak piecze sie mięsko

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka w coli Żeberka w coli

Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na smaczne żeberka, to doskonałą propozycją dla Ciebie będą żeberka w… coli. Ich przygotowanie jest naprawdę proste. Do marynaty potrzebujesz jedynie pięciu łyżek keczupu oraz odpowiedniego sosu z coli. Możesz urozmaicić jego smak, dodając do niego niewielką ilość powideł śliwkowych. Pamiętaj także o odpowiednich przyprawach. Sprawdzi się przede wszystkim kompozycja suszonej włoszczyzny, papryki (słodkiej lub pikantnej) oraz czosnku. Żeberka obtoczone w marynacie od razu można przełożyć do woreczka i wstawić do rozgrzanego do 180⁰ C piekarnika. Podczas pieczenia warto co jakiś czas sprawdzać miękkość mięsa. To danie warto podawać na ciepło z chrupiącymi frytkami lub świeżym pieczywem, np. bagietką. Żeberka w coli okażą się również smaczne z miksem sałat lub sałatką z sezonowych warzyw, takich jak: pomidory, ogórki i papryka. W oddzielnej salaterce można serwować do nich także gęsty sos pieczeniowy z dodatkiem wcześniej przygotowanej marynaty. Sprawdź ten przepis i podziel się opinią.