Żeberka pieczone w cieście ziemniaczanym
łatwe
106 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto na placki ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można doprawić je odrobiną majeranku.
Krok 2
Żeberka pokrój na małe kawałki i obsmaż je na patelni. Boczek, czosnek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki. Całość umieść w wyłożonej pergaminem średniej blaszce do pieczenia ciasta.
Krok 3
Całość zalej Fixem Knorr, piecz 120 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. W końcowej fazie pieczenia można przestawić ogrzewanie na górne grzałki, dzięki temu ciasto będzie chrupiące.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka pieczone w cieście ziemniaczanym
Żeberka z grilla lub duszone smakują wyśmienicie. Od czasu do czasu warto przygotować je jednak w całkowicie nowym wydaniu – na przykład w cieście ziemniaczanym. Ten przepis spodoba ci się, jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, ale brakuje ci czasu na przygotowywanie wymyślnych dań. Ulepszaj go i modyfikuj w zależności od tego, co aktualnie masz w lodówce – do ciasta ziemniaczanego dorzuć odrobinę żółtego startego sera lub pokrojone w ósemki pieczarki. Żeberka przed obsmażeniem na patelni możesz zamarynować, czyli natrzeć aromatyczną kompozycją przypraw i ziół. Dzięki temu prostemu zabiegowi będą jeszcze bardziej soczyste, kruche i pachnące. Gotowe danie posyp lekko podprażonym na suchej patelni sezamem lub posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Podawaj z pikantnym sosem, na przykład barbecue.