
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka pokrój na porcje, włóż do żaroodpornego naczynia, przykryj lekko folią i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Krok 2
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, pomarańczę i cytrynę pokrój na cząstki i usuń pestki.
Krok 3
Pomarańczę i cytrynę zmiksuj z cebulą i czosnkiem, sosem sojowym, winem, miodem, olejem sezamowym i przyprawą siedem smaków.
Krok 4
Z żeberek odlej wytopiony tłuszcz i wlej na nie zmiksowaną masę.
Krok 5
Wymieszaj i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni, polewając je masą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej