Żeberka z miodem i soją przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z miodem i soją

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój na porcje, włóż do żaroodpornego naczynia, przykryj lekko folią i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, pomarańczę i cytrynę pokrój na cząstki i usuń pestki.

Krok 3

Pomarańczę i cytrynę zmiksuj z cebulą i czosnkiem, sosem sojowym, winem, miodem, olejem sezamowym i przyprawą siedem smaków.

Krok 4

Z żeberek odlej wytopiony tłuszcz i wlej na nie zmiksowaną masę.

Krok 5

Wymieszaj i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni, polewając je masą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej