
Składniki
2 sztuki
600 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obieramy myjemy kroimy w talarki Żeberka myjemy odsączamy rosół wołowy knorr rozkruszamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia .
Krok 2
Do marynaty wkładamy żeberka na 20 minut i do lodówki
Krok 3
Wkładamy do naczynia żaroodpornego żeberka . Układamy jedno obok drugiego zalewamy marynatą. Na wierzch kładziemy marchewkę i zalewamy marynatą. Wkładamy do pieca.Pieczemy w 200 stopniach około 70 minut podlewając wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej