Żeberka z zapiekaną marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z zapiekaną marchewką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy myjemy kroimy w talarki Żeberka myjemy odsączamy rosół wołowy knorr rozkruszamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia .

Krok 2

Do marynaty wkładamy żeberka na 20 minut i do lodówki

Krok 3

Wkładamy do naczynia żaroodpornego żeberka . Układamy jedno obok drugiego zalewamy marynatą. Na wierzch kładziemy marchewkę i zalewamy marynatą. Wkładamy do pieca.Pieczemy w 200 stopniach około 70 minut podlewając wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej