Żeberka z zapiekaną marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z zapiekaną marchewką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy myjemy kroimy w talarki Żeberka myjemy odsączamy rosół wołowy knorr rozkruszamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia .

Krok 2

Do marynaty wkładamy żeberka na 20 minut i do lodówki

Krok 3

Wkładamy do naczynia żaroodpornego żeberka . Układamy jedno obok drugiego zalewamy marynatą. Na wierzch kładziemy marchewkę i zalewamy marynatą. Wkładamy do pieca.Pieczemy w 200 stopniach około 70 minut podlewając wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej