Żeberka z zapiekaną marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z zapiekaną marchewką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy myjemy kroimy w talarki Żeberka myjemy odsączamy rosół wołowy knorr rozkruszamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia .

Krok 2

Do marynaty wkładamy żeberka na 20 minut i do lodówki

Krok 3

Wkładamy do naczynia żaroodpornego żeberka . Układamy jedno obok drugiego zalewamy marynatą. Na wierzch kładziemy marchewkę i zalewamy marynatą. Wkładamy do pieca.Pieczemy w 200 stopniach około 70 minut podlewając wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej