Żeberka z zapiekaną marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z zapiekaną marchewką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy myjemy kroimy w talarki Żeberka myjemy odsączamy rosół wołowy knorr rozkruszamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia .

Krok 2

Do marynaty wkładamy żeberka na 20 minut i do lodówki

Krok 3

Wkładamy do naczynia żaroodpornego żeberka . Układamy jedno obok drugiego zalewamy marynatą. Na wierzch kładziemy marchewkę i zalewamy marynatą. Wkładamy do pieca.Pieczemy w 200 stopniach około 70 minut podlewając wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z zapiekaną marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żeberka w kapuście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej