Żeberka baranie z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka baranie z rusztu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

zalewa:

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj marynatę.

Krok 2

Mięso zalej zalewą.

Krok 3

Po 2 godzinach piecz na grillu 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej