Żeberka baranie z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka baranie z rusztu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

zalewa:

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj marynatę.

Krok 2

Mięso zalej zalewą.

Krok 3

Po 2 godzinach piecz na grillu 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej