Żeberka baranie z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka baranie z rusztu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

zalewa:

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj marynatę.

Krok 2

Mięso zalej zalewą.

Krok 3

Po 2 godzinach piecz na grillu 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej