Elegancki karp w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancki karp w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 łyżka

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz umyj i zagotuj razem z 2 l wody.

Krok 2

Dodaj przyprawy i oczyszczone kawałki ryby. Gotuj przez 20 minut.

Krok 3

Odcedź, kawałki ryby i pokrojone w słupki lub kostkę warzywa ułóż na półmisku.

Krok 4

Wywar wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, octem i ubitymi na sztywną pianę białkami. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze przez chwilę na wolnym ogniu.

Krok 5

Przecedź przez sito i zestaw z ognia, a gdy zacznie zastygać zalej karpia galaretą i odstaw jeszcze w chłodne miejsce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancki karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej