
Składniki
0.5 sztuki
2 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 sztuka
1 łyżka
5 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz umyj i zagotuj razem z 2 l wody.
Krok 2
Dodaj przyprawy i oczyszczone kawałki ryby. Gotuj przez 20 minut.
Krok 3
Odcedź, kawałki ryby i pokrojone w słupki lub kostkę warzywa ułóż na półmisku.
Krok 4
Wywar wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, octem i ubitymi na sztywną pianę białkami. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze przez chwilę na wolnym ogniu.
Krok 5
Przecedź przez sito i zestaw z ognia, a gdy zacznie zastygać zalej karpia galaretą i odstaw jeszcze w chłodne miejsce.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej