Pejzanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pejzanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, seler naciowy, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój.

Pejzanka - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli, dodaj marchewkę, cebulę, seler naciowy i gotuj przez 20 minut.

Pejzanka - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj ziemniaki, oliwę i gotuj jeszcze kolejne 20 minut.

Pejzanka - Krok 3

Krok 4

Zupę zmiksuj, dodaj żółtka, zioła prowansalskie, dopraw solą, pieprzem a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki.

Pejzanka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 28.06.2020

    Okej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wodzionka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej