Pejzanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

69 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, seler naciowy, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój.

Pejzanka - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli, dodaj marchewkę, cebulę, seler naciowy i gotuj przez 20 minut.

Pejzanka - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj ziemniaki, oliwę i gotuj jeszcze kolejne 20 minut.

Pejzanka - Krok 3

Krok 4

Zupę zmiksuj, dodaj żółtka, zioła prowansalskie, dopraw solą, pieprzem a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki.

Pejzanka - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej