Pejzanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pejzanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, seler naciowy, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój.

Pejzanka - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli, dodaj marchewkę, cebulę, seler naciowy i gotuj przez 20 minut.

Pejzanka - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj ziemniaki, oliwę i gotuj jeszcze kolejne 20 minut.

Pejzanka - Krok 3

Krok 4

Zupę zmiksuj, dodaj żółtka, zioła prowansalskie, dopraw solą, pieprzem a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki.

Pejzanka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 28.06.2020

    Okej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pejzanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej