Tagliatelle z rydzami i lubczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z rydzami i lubczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, rydze oczyść i umyj.

Krok 2

Szalotki obierz i pokrój w drobną kostkę. Tymianek i lubczyk posiekaj.

Krok 3

Na patelni przesmaż szalotkę, gdy się zrumieni - dodaj tymianek i rydze, podsmaż i zalej wszystko śmietaną, gotuj kilka minut.

Krok 4

Dodaj makaron, lubczyk, orzechy włoskie, dopraw Mini kostką Knorr, solą i pieprzem do smaku. Podawaj w głębokim talerzu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej