Tagliatelle z rydzami - makaron: przepis z sosem | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z rydzami i lubczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, rydze oczyść i umyj.

Krok 2

Szalotki obierz i pokrój w drobną kostkę. Tymianek i lubczyk posiekaj.

Krok 3

Na patelni przesmaż szalotkę, gdy się zrumieni - dodaj tymianek i rydze, podsmaż i zalej wszystko śmietaną, gotuj kilka minut.

Krok 4

Dodaj makaron, lubczyk, orzechy włoskie, dopraw Mini kostką Knorr, solą i pieprzem do smaku. Podawaj w głębokim talerzu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Elena

    Elena , 26.09.2022

    Rewelacyjny przepis .Lubię rydze i w połączeniu z tymiankiem ,lubczykiem i orzechami -super,zioła miałam suszone i dałam na oko,brakowało mi czosnku ,więc ząbek też dałam.Makaron zrobiłam swój i przepis ten będzie u mnie gościł częściej.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej