
Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
200 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, rydze oczyść i umyj.
Krok 2
Szalotki obierz i pokrój w drobną kostkę. Tymianek i lubczyk posiekaj.
Krok 3
Na patelni przesmaż szalotkę, gdy się zrumieni - dodaj tymianek i rydze, podsmaż i zalej wszystko śmietaną, gotuj kilka minut.
Krok 4
Dodaj makaron, lubczyk, orzechy włoskie, dopraw Mini kostką Knorr, solą i pieprzem do smaku. Podawaj w głębokim talerzu.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej