Zawijany schab z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijany schab z białym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i wymieszaj z serem.

Krok 2

Na plastry schabu nakładaj farsz i zawiń i zepnij wykałaczką. Rada: Do białego sera możesz zamiast cebuli dodać alternatywne rzeczy, takie jak pietruszkę, szczypiorek czy paprykę. Zamiast mięsa schabowego możesz równie dobrze użyć np. szynki lub żółtego sera.

Krok 3

Schab oczyść i osusz. Przyprawą do wieprzowiny wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią mięso. Wstaw do lodówki na min, 1 godzinę do zamarynowania.

Krok 4

Zamarynowany schab obsmaż na rozgrzanym oleju i wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Piecz ok 1 godzinę (w zależności od wysokości schabu). Po upieczeniu schab schłodź i pokrój go na dość cienkie plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej