Zawijany schab z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijany schab z białym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i wymieszaj z serem.

Krok 2

Na plastry schabu nakładaj farsz i zawiń i zepnij wykałaczką. Rada: Do białego sera możesz zamiast cebuli dodać alternatywne rzeczy, takie jak pietruszkę, szczypiorek czy paprykę. Zamiast mięsa schabowego możesz równie dobrze użyć np. szynki lub żółtego sera.

Krok 3

Schab oczyść i osusz. Przyprawą do wieprzowiny wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią mięso. Wstaw do lodówki na min, 1 godzinę do zamarynowania.

Krok 4

Zamarynowany schab obsmaż na rozgrzanym oleju i wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Piecz ok 1 godzinę (w zależności od wysokości schabu). Po upieczeniu schab schłodź i pokrój go na dość cienkie plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijany schab z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej