Śledź w kożuchu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w kożuchu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

1 sztuka

150 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj buraki w lekko osolonej wodzie, następnie obierz ze skóry i pokrój (lub zetrzuj na tarce z dużymi otworami).

Krok 5

Składniki sałatki ułóż w szklanej misce w odpowiedniej kolejności: buraki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka, buraczki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, a śledzie namocz w wodzie.

Krok 3

Jajka pokrój w kostkę, a śledzie po wyjęciu z wody polej sokiem z cytryny, a następnie pokrój w paski.

Krok 4

Majonez i jogurt naturalny połącz z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej