Śledź w kożuchu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w kożuchu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

4 sztuki

100 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj buraki w lekko osolonej wodzie, następnie obierz ze skóry i pokrój (lub zetrzuj na tarce z dużymi otworami).

Krok 5

Składniki sałatki ułóż w szklanej misce w odpowiedniej kolejności: buraki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka, buraczki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, a śledzie namocz w wodzie.

Krok 3

Jajka pokrój w kostkę, a śledzie po wyjęciu z wody polej sokiem z cytryny, a następnie pokrój w paski.

Krok 4

Majonez i jogurt naturalny połącz z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej