Śledź w kożuchu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w kożuchu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

1 sztuka

150 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj buraki w lekko osolonej wodzie, następnie obierz ze skóry i pokrój (lub zetrzuj na tarce z dużymi otworami).

Krok 5

Składniki sałatki ułóż w szklanej misce w odpowiedniej kolejności: buraki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka, buraczki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, a śledzie namocz w wodzie.

Krok 3

Jajka pokrój w kostkę, a śledzie po wyjęciu z wody polej sokiem z cytryny, a następnie pokrój w paski.

Krok 4

Majonez i jogurt naturalny połącz z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej