
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj buraki w lekko osolonej wodzie, następnie obierz ze skóry i pokrój (lub zetrzuj na tarce z dużymi otworami).
Krok 5
Składniki sałatki ułóż w szklanej misce w odpowiedniej kolejności: buraki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka, buraczki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka.
Krok 2
W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, a śledzie namocz w wodzie.
Krok 3
Jajka pokrój w kostkę, a śledzie po wyjęciu z wody polej sokiem z cytryny, a następnie pokrój w paski.
Krok 4
Majonez i jogurt naturalny połącz z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























