
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj buraki w lekko osolonej wodzie, następnie obierz ze skóry i pokrój (lub zetrzuj na tarce z dużymi otworami).
Krok 5
Składniki sałatki ułóż w szklanej misce w odpowiedniej kolejności: buraki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka, buraczki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka.
Krok 2
W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, a śledzie namocz w wodzie.
Krok 3
Jajka pokrój w kostkę, a śledzie po wyjęciu z wody polej sokiem z cytryny, a następnie pokrój w paski.
Krok 4
Majonez i jogurt naturalny połącz z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej