Makaron z pieczarkami i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

40 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę.

Krok 2

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do rondla. Dolewamy pół szklanki wody, dusimy pod przykryciem do miękkości.

Krok 3

W międzyczasie gotujemy makaron.

Krok 4

Do pieczarek dodajemy bulion grzybowy Knorr oraz listki szpinaku.

Krok 5

Gotujemy przez chwilę. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z ugotowanym makaronem.

Krok 6

Podajemy posypane świeżo tartym parmezanem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej