PRZEPISY.PL
Makaron z pieczarkami i szpinakiem - autor: blue_megi

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieczarki50 dkg
  • świeży szpinak30 dkg
  • makaron porcja dla 4 osób40 g
  • śmietana 18 %4 łyżki
  • pieprz, sól do smaku1 szczypta
  • Krok 1

    Cebulę siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę.
  • Krok 2

    Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do rondla. Dolewamy pół szklanki wody, dusimy pod przykryciem do miękkości.
  • Krok 3

    W międzyczasie gotujemy makaron.
  • Krok 4

    Do pieczarek dodajemy bulion grzybowy Knorr oraz listki szpinaku.
  • Krok 5

    Gotujemy przez chwilę. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z ugotowanym makaronem.
  • Krok 6

    Podajemy posypane świeżo tartym parmezanem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

85
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
1
osoba dodała do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
0
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
410
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe