Makaron z pieczarkami i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

40 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę.

Krok 2

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do rondla. Dolewamy pół szklanki wody, dusimy pod przykryciem do miękkości.

Krok 3

W międzyczasie gotujemy makaron.

Krok 4

Do pieczarek dodajemy bulion grzybowy Knorr oraz listki szpinaku.

Krok 5

Gotujemy przez chwilę. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z ugotowanym makaronem.

Krok 6

Podajemy posypane świeżo tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej