Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym
NOWY PRZEPIS
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 łyżka
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek.
Krok 2
Dodaj grzyby i roślinne mięso mielone, a następnie podsmaż wszystko razem.
Krok 3
Do tak powstałego farszu dodaj passatę pomidorową i gotuj, aż sos zgęstnieje. Kolejno dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, gotuj przez chwilę i ostudź.
Krok 4
Cannelloni napełnij mieszanką pomidorów, grzybów, roślinnego mięsa mielonego, czosnku i cebuli. Umieść je na blasze do pieczenia i polej roślinnym sosem beszamelowym.
Krok 5
Posyp danie startym roślinnym serem lub połóż na nim plastry roślinnej alternatywy sera i piecz aż lekko się zarumieni, a danie będzie gorące. Zwykle zajmuje to ok. 30 minut. Pilnuj, aby danie się nie przypaliło!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej