Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 2

Dodaj grzyby i roślinne mięso mielone, a następnie podsmaż wszystko razem.

Krok 3

Do tak powstałego farszu dodaj passatę pomidorową i gotuj, aż sos zgęstnieje. Kolejno dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, gotuj przez chwilę i ostudź.

Krok 4

Cannelloni napełnij mieszanką pomidorów, grzybów, roślinnego mięsa mielonego, czosnku i cebuli. Umieść je na blasze do pieczenia i polej roślinnym sosem beszamelowym.

Krok 5

Posyp danie startym roślinnym serem lub połóż na nim plastry roślinnej alternatywy sera i piecz aż lekko się zarumieni, a danie będzie gorące. Zwykle zajmuje to ok. 30 minut. Pilnuj, aby danie się nie przypaliło!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej