Cannelloni z roślinnym mięsem mielonym
NOWY PRZEPIS
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 łyżka
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek.
Krok 2
Dodaj grzyby i roślinne mięso mielone, a następnie podsmaż wszystko razem.
Krok 3
Do tak powstałego farszu dodaj passatę pomidorową i gotuj, aż sos zgęstnieje. Kolejno dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, gotuj przez chwilę i ostudź.
Krok 4
Cannelloni napełnij mieszanką pomidorów, grzybów, roślinnego mięsa mielonego, czosnku i cebuli. Umieść je na blasze do pieczenia i polej roślinnym sosem beszamelowym.
Krok 5
Posyp danie startym roślinnym serem lub połóż na nim plastry roślinnej alternatywy sera i piecz aż lekko się zarumieni, a danie będzie gorące. Zwykle zajmuje to ok. 30 minut. Pilnuj, aby danie się nie przypaliło!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej