Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

340 gramów

100 gramów

0.25 łyżeczki

3 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp cukier i ¼ łyżeczki chili na czystą patelnię. Lekko potrząśnij patelnią, aby równomiernie rozprowadzić cukier na dnie. Dodaj ocet balsamiczny.

Krok 2

Umieść na średnim ogniu i powoli rozpuść cukier, aż zacznie się karmelizować. Potrząsaj patelnią zamiast mieszać miksturę, aby cukier równomiernie się rozpuścił.

Krok 3

Gdy cukier się skarmelizuje i będzie złotobrązowy, dodaj sezam i roślinne klopsiki. Potrząśnij ponownie patelnią, tak aby każdy z roślinnych klopsików dokładnie pokrył się karmelową mieszanką. Do każdej kulki włóż patyczek do szaszłyków i wyłóż je na półmisku do serwowania. Serwuj wegetariańskie przekąski świąteczne, gdy są jeszcze ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Vegan Ramen
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej