Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

340 gramów

100 gramów

0.25 łyżeczki

3 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp cukier i ¼ łyżeczki chili na czystą patelnię. Lekko potrząśnij patelnią, aby równomiernie rozprowadzić cukier na dnie. Dodaj ocet balsamiczny.

Krok 2

Umieść na średnim ogniu i powoli rozpuść cukier, aż zacznie się karmelizować. Potrząsaj patelnią zamiast mieszać miksturę, aby cukier równomiernie się rozpuścił.

Krok 3

Gdy cukier się skarmelizuje i będzie złotobrązowy, dodaj sezam i roślinne klopsiki. Potrząśnij ponownie patelnią, tak aby każdy z roślinnych klopsików dokładnie pokrył się karmelową mieszanką. Do każdej kulki włóż patyczek do szaszłyków i wyłóż je na półmisku do serwowania. Serwuj wegetariańskie przekąski świąteczne, gdy są jeszcze ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej