
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
3 sztuki
200 gramów
4 sztuki
0.5 pęczka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj. Grzyby oczyść i przekrój na pół. Wszystko podsmaż na oleju w szerokim rondlu.
Krok 2
Dodaj kaszę gryczaną i smaż jeszcze 1 minutę. Następnie wlej 400 ml wody i dodaj Fix Knorr. Wymieszaj i gotuj ok 15 minut.
Krok 3
Szpinak oraz natkę pietruszki umyj, osusz i lekko posiekaj. Dodaj do kaszotto. Wymiesza i zrób cztery wgłębienia. Wbij do nich jajka.
Krok 4
Gotuj jeszcze powoli aż jajka się zetną. Posyp orzechami i podawaj.

Dobra rada:
Dodaj do dania świeżo tarty parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Kaszotto z grzybami i cebulką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kasza z grzybami i orzechami
Jako kucharze nie pozwólcie sobie w kaszę dmuchać. Nawet jeśli dopiero niedawno zaczęliście naukę gotowania, nic nie stoi na przeszkodzie, by podać bliskim efektowne i smaczne danie. Kasza z grzybami i orzechami to potrawa pełna szlachetnych dodatków, a jednocześnie niezbyt pracochłonna. Gotowi, by zrobić ją krok po kroku?
Dla kogo?
Smaczne posiłki nie oznaczają wielu godzin spędzonych w kuchni. Przekonajcie się, że proste dania mogą być naprawdę spektakularne.
Na jaką okazję?
Spodziewacie się pierwszej wizyty rodziców w nowym mieszkaniu albo akademiku? Kasza z grzybami i orzechami da jasno do zrozumienia, że znakomicie sobie radzicie na własnym garnuszku.
Czy wiesz, że?
Wszystko wskazuje na to, że orzechy włoskie były pierwszym jedzeniem pochodzącym z drzew, z którego korzystała ludzkość. Źródła historyczne donoszą, że znalazły się w menu już 10 tysięcy lat temu.
Dla urozmaicenia:
Jako chrupiący akcent w potrawach, oprócz orzechów włoskich, dobrze sprawdzają się migdały, pestki dyni, nasiona słonecznika, nerkowce.