Kasza z grzybami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z grzybami i orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

3 sztuki

200 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj. Grzyby oczyść i przekrój na pół. Wszystko podsmaż na oleju w szerokim rondlu.

Krok 2

Dodaj kaszę gryczaną i smaż jeszcze 1 minutę. Następnie wlej 400 ml wody i dodaj Fix Knorr. Wymieszaj i gotuj ok 15 minut.

Krok 3

Szpinak oraz natkę pietruszki umyj, osusz i lekko posiekaj. Dodaj do kaszotto. Wymiesza i zrób cztery wgłębienia. Wbij do nich jajka.

Krok 4

Gotuj jeszcze powoli aż jajka się zetną. Posyp orzechami i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do dania świeżo tarty parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z grzybami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kasza z grzybami i orzechamiKasza z grzybami i orzechami

Jako kucharze nie pozwólcie sobie w kaszę dmuchać. Nawet jeśli dopiero niedawno zaczęliście naukę gotowania, nic nie stoi na przeszkodzie, by podać bliskim efektowne i smaczne danie. Kasza z grzybami i orzechami to potrawa pełna szlachetnych dodatków, a jednocześnie niezbyt pracochłonna. Gotowi, by zrobić ją krok po kroku?

Dla kogo?

Smaczne posiłki nie oznaczają wielu godzin spędzonych w kuchni. Przekonajcie się, że proste dania mogą być naprawdę spektakularne.

Na jaką okazję?

Spodziewacie się pierwszej wizyty rodziców w nowym mieszkaniu albo akademiku? Kasza z grzybami i orzechami da jasno do zrozumienia, że znakomicie sobie radzicie na własnym garnuszku.

Czy wiesz, że?

Wszystko wskazuje na to, że orzechy włoskie były pierwszym jedzeniem pochodzącym z drzew, z którego korzystała ludzkość. Źródła historyczne donoszą, że znalazły się w menu już 10 tysięcy lat temu.

Dla urozmaicenia:

Jako chrupiący akcent w potrawach, oprócz orzechów włoskich, dobrze sprawdzają się migdały, pestki dyni, nasiona słonecznika, nerkowce.