Przepisy na Mleczaj rydz | Przepisy.pl pixel

Przepisy z rydzami

7 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (7)

Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami to danie na wiele okazji. Mięso drobiowe duszone...
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rydz jest jednym z najsmaczniejszych grzybów, jakie można znaleźć w polskich lasach. Okres jego w...
Grzybowa potrawka
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo...
Zrazy podhalańskie po makowsku
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Mięso pokrój w centymetrowe grubości kotlety, ułóż pomiędzy dwoma warstwami folii i dokładnie roz...
Żur z kiszonych rydzów
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Żur z kiszonych rydzów jest wyjątkowo smaczny i wyrazisty – nie tylko dzięki bazowemu składnikowi...
Kasza z grzybami i orzechami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jako kucharze nie pozwólcie sobie w kaszę dmuchać. Nawet jeśli dopiero niedawno zaczęliście naukę...
Grzanka z rydzami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej