Grzybowa potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa potrawka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

4 sztuki

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

50 mililitrów

5 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo, aż powstały sok odparuje, a grzyby będą zupełnie suche.

Grzybowa potrawka - Krok 1

Krok 2

Dodaj wtedy mąkę i dokładnie ją rozmieszaj, wlej śmietanę i gotuj około 5 minut, aż śmietana zgęstnieje. Dodaj pozostałe zioła i przyprawy, w tym kostkę Knorr.

Grzybowa potrawka - Krok 2

Krok 3

Grzyby gotuj jeszcze razem około 3 minut.

Grzybowa potrawka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzybowa potrawkaGrzybowa potrawka

W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo, aż powstały sok odparuje, a grzyby będą zupełnie suche.