Grzybowa potrawka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

82 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

4 sztuki

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

50 mililitrów

5 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo, aż powstały sok odparuje, a grzyby będą zupełnie suche.

Grzybowa potrawka - Krok 1

Krok 2

Dodaj wtedy mąkę i dokładnie ją rozmieszaj, wlej śmietanę i gotuj około 5 minut, aż śmietana zgęstnieje. Dodaj pozostałe zioła i przyprawy, w tym kostkę Knorr.

Grzybowa potrawka - Krok 2

Krok 3

Grzyby gotuj jeszcze razem około 3 minut.

Grzybowa potrawka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierś w paski z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej