
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1.25 kilograma
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka posmaruj oliwą, posól, popieprz i odstaw.
Krok 2
Naczynie do zapiekania wyłóż folią i wsyp herbaty z cukrem. Przykryj i połóż na rozgrzanym grillu.
Krok 3
Gdy herbata zacznie się dymić, połóż na niej steki tuńczyka.
Krok 4
Piecz około 5 minut. Posyp majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej