Tuńczyk w liściach herbaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk w liściach herbaty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.25 kilograma

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka posmaruj oliwą, posól, popieprz i odstaw.

Krok 2

Naczynie do zapiekania wyłóż folią i wsyp herbaty z cukrem. Przykryj i połóż na rozgrzanym grillu.

Krok 3

Gdy herbata zacznie się dymić, połóż na niej steki tuńczyka.

Krok 4

Piecz około 5 minut. Posyp majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ogórkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej