Tuńczyk w liściach herbaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk w liściach herbaty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.25 kilograma

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka posmaruj oliwą, posól, popieprz i odstaw.

Krok 2

Naczynie do zapiekania wyłóż folią i wsyp herbaty z cukrem. Przykryj i połóż na rozgrzanym grillu.

Krok 3

Gdy herbata zacznie się dymić, połóż na niej steki tuńczyka.

Krok 4

Piecz około 5 minut. Posyp majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej