
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
10 sztuk
10 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj składniki. Pokrój pasztet i ser na kosteczki rozmiarem około 1 cm, winogrona i cebulki przekrój na połówki.
Krok 2
Nabijaj po 2-3 składniki na wykałaczkę: pasztet z żurawiną + winogrono + ser kozi/ pasztet z żurawiną + marynowana cebulka + suszona żurawina pasztet z pieprzem + ser żółty + marynowane warzywo.
Krok 3
Posyp pokruszoną pietruszką Knorr dla smaku i dekoracji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej