Efektowne koreczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Efektowne koreczki

Autor: joasja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj składniki. Pokrój pasztet i ser na kosteczki rozmiarem około 1 cm, winogrona i cebulki przekrój na połówki.

Krok 2

Nabijaj po 2-3 składniki na wykałaczkę: pasztet z żurawiną + winogrono + ser kozi/ pasztet z żurawiną + marynowana cebulka + suszona żurawina pasztet z pieprzem + ser żółty + marynowane warzywo.

Krok 3

Posyp pokruszoną pietruszką Knorr dla smaku i dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej