Efektowne koreczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Efektowne koreczki

Autor: joasja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj składniki. Pokrój pasztet i ser na kosteczki rozmiarem około 1 cm, winogrona i cebulki przekrój na połówki.

Krok 2

Nabijaj po 2-3 składniki na wykałaczkę: pasztet z żurawiną + winogrono + ser kozi/ pasztet z żurawiną + marynowana cebulka + suszona żurawina pasztet z pieprzem + ser żółty + marynowane warzywo.

Krok 3

Posyp pokruszoną pietruszką Knorr dla smaku i dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Efektowne koreczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Róże z ziemniaków
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej