
Składniki
250 mililitrów
130 gramów
0.5 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z margaryną, a następnie dodaj mąkę i dobrze roztrzep.
Krok 2
Do przestudzonej masy dodawaj po jednym jajku, ciągle ubijając trzepaczką.
Krok 3
Pod koniec ucieraj w mikserze.
Krok 4
Gotową masę kładź na wysmarowaną tłuszczem blachę i piecz w temperaturze 200oC.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej