Groszek ptysiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Groszek ptysiowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

130 gramów

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z margaryną, a następnie dodaj mąkę i dobrze roztrzep.

Krok 2

Do przestudzonej masy dodawaj po jednym jajku, ciągle ubijając trzepaczką.

Krok 3

Pod koniec ucieraj w mikserze.

Krok 4

Gotową masę kładź na wysmarowaną tłuszczem blachę i piecz w temperaturze 200oC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Groszek ptysiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Groszek ptysiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Groszek ptysiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Groszek ptysiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Groszek ptysiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Groszek ptysiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Groszek ptysiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Chłopski garnek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej