
Składniki
250 mililitrów
130 gramów
0.5 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z margaryną, a następnie dodaj mąkę i dobrze roztrzep.
Krok 2
Do przestudzonej masy dodawaj po jednym jajku, ciągle ubijając trzepaczką.
Krok 3
Pod koniec ucieraj w mikserze.
Krok 4
Gotową masę kładź na wysmarowaną tłuszczem blachę i piecz w temperaturze 200oC.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























