Szybka sałatka do grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka do grilla

Autor: xcallax

ratingratingratingratingrating

29

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

264 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę sałaty porwij na małe kawałki i wrzuć do miski.

Krok 2

Pomidor,ogórek (jeśli macie dużego ogórka wystarczy połowa) i 1/2 papryki pokrój w kostkę. (Ja osobiście lubię większe kawałki ponieważ nie lubię szukac w sałacie kawałków pomidora czy ogórka :P) i wrzuć do miski z sałatą.

Krok 3

Odcedź i wsyp kukurydzę.

Krok 4

W kubku wymieszaj 4 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu. Następnie dodaj pół lub całe opakowanie sosu Knorr koperkowo-ziołowego i wymieszaj. Jeśli nie macie tego sosu można dodać np. suszony koperek i inne wasze ulubione zioła jakie macie w kuchni. Ja dodaje jeszcze trochę bazylii suszonej i oregano (niekonieczne!)

Krok 5

Sos wlewamy do naszej miski z przygotowanymi składnikami i mieszamy.

Krok 6

Gotowe! SMACZEGO! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej