
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę sałaty porwij na małe kawałki i wrzuć do miski.
Krok 2
Pomidor,ogórek (jeśli macie dużego ogórka wystarczy połowa) i 1/2 papryki pokrój w kostkę. (Ja osobiście lubię większe kawałki ponieważ nie lubię szukac w sałacie kawałków pomidora czy ogórka :P) i wrzuć do miski z sałatą.
Krok 3
Odcedź i wsyp kukurydzę.
Krok 4
W kubku wymieszaj 4 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu. Następnie dodaj pół lub całe opakowanie sosu Knorr koperkowo-ziołowego i wymieszaj. Jeśli nie macie tego sosu można dodać np. suszony koperek i inne wasze ulubione zioła jakie macie w kuchni. Ja dodaje jeszcze trochę bazylii suszonej i oregano (niekonieczne!)
Krok 5
Sos wlewamy do naszej miski z przygotowanymi składnikami i mieszamy.
Krok 6
Gotowe! SMACZEGO! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej