Szybka sałatka do grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka do grilla

Autor: xcallax

ratingratingratingratingrating

34

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

293 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę sałaty porwij na małe kawałki i wrzuć do miski.

Krok 2

Pomidor,ogórek (jeśli macie dużego ogórka wystarczy połowa) i 1/2 papryki pokrój w kostkę. (Ja osobiście lubię większe kawałki ponieważ nie lubię szukac w sałacie kawałków pomidora czy ogórka :P) i wrzuć do miski z sałatą.

Krok 3

Odcedź i wsyp kukurydzę.

Krok 4

W kubku wymieszaj 4 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu. Następnie dodaj pół lub całe opakowanie sosu Knorr koperkowo-ziołowego i wymieszaj. Jeśli nie macie tego sosu można dodać np. suszony koperek i inne wasze ulubione zioła jakie macie w kuchni. Ja dodaje jeszcze trochę bazylii suszonej i oregano (niekonieczne!)

Krok 5

Sos wlewamy do naszej miski z przygotowanymi składnikami i mieszamy.

Krok 6

Gotowe! SMACZEGO! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej