Szybka sałatka do grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka do grilla

Autor: xcallax

ratingratingratingratingrating

34

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

293 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę sałaty porwij na małe kawałki i wrzuć do miski.

Krok 2

Pomidor,ogórek (jeśli macie dużego ogórka wystarczy połowa) i 1/2 papryki pokrój w kostkę. (Ja osobiście lubię większe kawałki ponieważ nie lubię szukac w sałacie kawałków pomidora czy ogórka :P) i wrzuć do miski z sałatą.

Krok 3

Odcedź i wsyp kukurydzę.

Krok 4

W kubku wymieszaj 4 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu. Następnie dodaj pół lub całe opakowanie sosu Knorr koperkowo-ziołowego i wymieszaj. Jeśli nie macie tego sosu można dodać np. suszony koperek i inne wasze ulubione zioła jakie macie w kuchni. Ja dodaje jeszcze trochę bazylii suszonej i oregano (niekonieczne!)

Krok 5

Sos wlewamy do naszej miski z przygotowanymi składnikami i mieszamy.

Krok 6

Gotowe! SMACZEGO! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z sosem malinowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej