Męska sałatka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Męska sałatka makaronowa

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

150 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, po czym odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuszczamy w dwóch łyżkach oleju i smarujemy nią piersi z kurczaka, które następnie dobrze smażymy na rozgrzanej patelni z grubym dnem bez dodatkowego tłuszczu. Gdy piersi będą już usmażone, studzimy je i kroimy w paski o długości około 2 cm.

Krok 3

W cienkie paski o długości 2-3 cm kroimy także umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę, Pokrojone piersi i paprykę, ostudzony makaron, odsączoną kukurydzę wrzucamy razem do miski.

Krok 4

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka tortellini
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej