Męska sałatka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Męska sałatka makaronowa

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

150 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, po czym odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuszczamy w dwóch łyżkach oleju i smarujemy nią piersi z kurczaka, które następnie dobrze smażymy na rozgrzanej patelni z grubym dnem bez dodatkowego tłuszczu. Gdy piersi będą już usmażone, studzimy je i kroimy w paski o długości około 2 cm.

Krok 3

W cienkie paski o długości 2-3 cm kroimy także umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę, Pokrojone piersi i paprykę, ostudzony makaron, odsączoną kukurydzę wrzucamy razem do miski.

Krok 4

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Męska sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej