
Składniki
2 szklanki
6 sztuk
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.
Krok 2
Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.
Krok 3
Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.
Krok 4
Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Krok 5
Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej