Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

1676

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

200 mililitrów

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.

Krok 2

Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.

Krok 3

Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.

Krok 4

Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej