Składniki
2 szklanki
6 sztuk
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.
Krok 2
Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.
Krok 3
Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.
Krok 4
Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Krok 5
Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej