Kasza gryczana z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 sztuk

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.

Krok 2

Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.

Krok 3

Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.

Krok 4

Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej