Składniki
2 szklanki
6 sztuk
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.
Krok 2
Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.
Krok 3
Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.
Krok 4
Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Krok 5
Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej