Kasza gryczana z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 sztuk

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.

Krok 2

Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.

Krok 3

Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.

Krok 4

Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej