Sos kawalerski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kawalerski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

40 gramów

1 szklanka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj razem z korkami.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 3

Migdały, korki, natkę połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej