
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
40 gramów
1 szklanka
1 łyżka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj razem z korkami.
Krok 2
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 3
Migdały, korki, natkę połącz z majonezem i śmietaną.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej