Sos kawalerski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kawalerski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

40 gramów

1 szklanka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj razem z korkami.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 3

Migdały, korki, natkę połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kawalerski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej