
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
40 gramów
1 szklanka
1 łyżka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj razem z korkami.
Krok 2
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 3
Migdały, korki, natkę połącz z majonezem i śmietaną.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej