PRZEPISY.PL
Schab z pieczarkami - autor: Aleksandra Krzyżanowska

Schab z pieczarkami

  • 90
  • 5
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab800 g
  • pieczarki200 g
  • cebula1 szt
  • żółty ser150 g
  • majeranek1 łyżka
  • Krok 1

    Wzdłuż mięsa natnij kieszeń i całe natrzyj solą i pieprzem.
  • Krok 2

    Podsmaż na łyżce oliwy pieczarki pokrojone na plasterki i posiekaną cebulę. Dopraw kostką czosnkową i pieprzem.
  • Krok 3

    Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z wystudzonymi pieczarkami. Farsz włóż do kieszeni schabu i całość obwiąż nitką tak, aby farsz nie wypadł.
  • Krok 4

    Obtocz mięso w majeranku i włóż do formy wysmarowanej oliwą. Wszystko podlej oliwą i odrobiną wody. Piecz w 180 stopniach przez 75 minut. Kilka razy podczas pieczenia polej mięso sosem z dna formy.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

26
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
47
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe