Gulasz wieprzowy z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z jarzynami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. Podsmaż na oleju i przełóż do garnka.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Przełóż do mięsa.

Krok 3

Fix Gulasz Knorr połącz z 0,5 litra wody i dodaj do mięsa. Duś ok 30 minut.

Krok 4

Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno pokrój.

Krok 5

Warzywa i liście laurowe dodaj do duszącego się mięsa. Duś na małym ogniu jeszcze ok 15 min.

Krok 6

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej