Składniki
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. Podsmaż na oleju i przełóż do garnka.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Przełóż do mięsa.
Krok 3
Fix Gulasz Knorr połącz z 0,5 litra wody i dodaj do mięsa. Duś ok 30 minut.
Krok 4
Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno pokrój.
Krok 5
Warzywa i liście laurowe dodaj do duszącego się mięsa. Duś na małym ogniu jeszcze ok 15 min.
Krok 6
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej