
Składniki
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. Podsmaż na oleju i przełóż do garnka.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Przełóż do mięsa.
Krok 3
Fix Gulasz Knorr połącz z 0,5 litra wody i dodaj do mięsa. Duś ok 30 minut.
Krok 4
Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno pokrój.
Krok 5
Warzywa i liście laurowe dodaj do duszącego się mięsa. Duś na małym ogniu jeszcze ok 15 min.
Krok 6
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej