Gulasz wieprzowy z jarzynami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

103

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. Podsmaż na oleju i przełóż do garnka.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Przełóż do mięsa.

Krok 3

Fix Gulasz Knorr połącz z 0,5 litra wody i dodaj do mięsa. Duś ok 30 minut.

Krok 4

Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno pokrój.

Krok 5

Warzywa i liście laurowe dodaj do duszącego się mięsa. Duś na małym ogniu jeszcze ok 15 min.

Krok 6

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dip ziołowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej