Gulasz wieprzowy z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z jarzynami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. Podsmaż na oleju i przełóż do garnka.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Przełóż do mięsa.

Krok 3

Fix Gulasz Knorr połącz z 0,5 litra wody i dodaj do mięsa. Duś ok 30 minut.

Krok 4

Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno pokrój.

Krok 5

Warzywa i liście laurowe dodaj do duszącego się mięsa. Duś na małym ogniu jeszcze ok 15 min.

Krok 6

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej