
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
5 sztuk
0.5 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmrozić i osuszyć krewetki . Zalać sokiem z cytryny zmieszanym z 2 łyżkami oleju , 1/2 łyżeczki papryki , szczyptą soli , szczyptą białego pieprzu i rozkruszoną mini kostką Pietruszka . Zostawić w lodówce na 15 minut.
Krok 2
Wyjąć krewetki z marynaty. Osuszyć. Na patelni rozgrzać masło z olejem. Dodać rozkruszoną mini kostkę Czosnek . Na gorący tłuszcz wrzucać krewetki. Smażyć po 2 minuty z każdej strony by się zrumieniły i zrobiły chrupkie. Zdjąć z patelni .Lekko osolić .
Krok 3
Podać do tego chrupiącą bagietkę , sos chili do maczania ( można go zmieszać z kilkoma łyżkami masła od smażenia . Ja podaje jeszcze dodatkowo cytrynę bo lubię najpierw skropić krewetkę sokiem z cytryny a dopiero potem moczyć w sosie chili.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej