Francuskie ślimaki ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Francuskie ślimaki ze szpinakiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przekrawamy wzdłuż na pół.

Krok 2

Szpinak dusimy na maśle z dodatkiem zmiażdżonego czosnku, kosteczki czosnkowej, gałki i bazylii. Kiedy woda odparuje, dodajemy mascarpone i dusimy jeszcze kilka minut.

Krok 3

Szpinak wykładamy na pasy ciasta, zwijamy w rulon a następnie w ślimaczka.

Krok 4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do zrumienienia wierzchu, a następnie jeszcze5- 7 minut dopiekamy sam spód.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej