Francuskie ślimaki ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie ślimaki ze szpinakiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 łyżka

5 sztuk

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przekrawamy wzdłuż na pół.

Krok 2

Szpinak dusimy na maśle z dodatkiem zmiażdżonego czosnku, kosteczki czosnkowej, gałki i bazylii. Kiedy woda odparuje, dodajemy mascarpone i dusimy jeszcze kilka minut.

Krok 3

Szpinak wykładamy na pasy ciasta, zwijamy w rulon a następnie w ślimaczka.

Krok 4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do zrumienienia wierzchu, a następnie jeszcze5- 7 minut dopiekamy sam spód.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie ślimaki ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej