Ciasto na tortille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na tortille

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

280 mililitrów

400 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę i dodaj sól.

Krok 2

Dodaj smalec i rozcieraj, aż utworzy się ciasto.

Krok 3

Następnie przykryj je wilgotną ścierką i odstaw.

Krok 4

Po jakimś czasie oderwij porcję ciasta i rozwałkuj je na stolnicy. Przy pomocy talerzy wytnij duży okręg. Po wykrojeniu kilku takich okręgów, ułóż je na stos i posyp mąką.

Krok 5

Tortille smaż na patelni około 15 sekund z jednej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej