Ciasto na tortille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na tortille

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

280 mililitrów

400 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę i dodaj sól.

Krok 2

Dodaj smalec i rozcieraj, aż utworzy się ciasto.

Krok 3

Następnie przykryj je wilgotną ścierką i odstaw.

Krok 4

Po jakimś czasie oderwij porcję ciasta i rozwałkuj je na stolnicy. Przy pomocy talerzy wytnij duży okręg. Po wykrojeniu kilku takich okręgów, ułóż je na stos i posyp mąką.

Krok 5

Tortille smaż na patelni około 15 sekund z jednej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mortadela w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej