
Składniki
280 mililitrów
400 gramów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę i dodaj sól.
Krok 2
Dodaj smalec i rozcieraj, aż utworzy się ciasto.
Krok 3
Następnie przykryj je wilgotną ścierką i odstaw.
Krok 4
Po jakimś czasie oderwij porcję ciasta i rozwałkuj je na stolnicy. Przy pomocy talerzy wytnij duży okręg. Po wykrojeniu kilku takich okręgów, ułóż je na stos i posyp mąką.
Krok 5
Tortille smaż na patelni około 15 sekund z jednej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej