
Składniki
280 mililitrów
400 gramów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę i dodaj sól.
Krok 2
Dodaj smalec i rozcieraj, aż utworzy się ciasto.
Krok 3
Następnie przykryj je wilgotną ścierką i odstaw.
Krok 4
Po jakimś czasie oderwij porcję ciasta i rozwałkuj je na stolnicy. Przy pomocy talerzy wytnij duży okręg. Po wykrojeniu kilku takich okręgów, ułóż je na stos i posyp mąką.
Krok 5
Tortille smaż na patelni około 15 sekund z jednej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej