Ciasto na tortille

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

280 mililitrów

400 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę i dodaj sól.

Krok 2

Dodaj smalec i rozcieraj, aż utworzy się ciasto.

Krok 3

Następnie przykryj je wilgotną ścierką i odstaw.

Krok 4

Po jakimś czasie oderwij porcję ciasta i rozwałkuj je na stolnicy. Przy pomocy talerzy wytnij duży okręg. Po wykrojeniu kilku takich okręgów, ułóż je na stos i posyp mąką.

Krok 5

Tortille smaż na patelni około 15 sekund z jednej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
17 osób ogląda przepis:
Sos do sałatki Cezar
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej