Ciasto na tortille

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

280 mililitrów

400 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę i dodaj sól.

Krok 2

Dodaj smalec i rozcieraj, aż utworzy się ciasto.

Krok 3

Następnie przykryj je wilgotną ścierką i odstaw.

Krok 4

Po jakimś czasie oderwij porcję ciasta i rozwałkuj je na stolnicy. Przy pomocy talerzy wytnij duży okręg. Po wykrojeniu kilku takich okręgów, ułóż je na stos i posyp mąką.

Krok 5

Tortille smaż na patelni około 15 sekund z jednej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej