Placki ziemniaczane na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane na szybko

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Wymieszać z jajkiem i mąką. Dodać kostkę.

Krok 2

Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Podawać z cukrem lub sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej