Placki ziemniaczane na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane na szybko

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Wymieszać z jajkiem i mąką. Dodać kostkę.

Krok 2

Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Podawać z cukrem lub sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej