
Składniki
1 sztuka
20 dekagramów
0.5 pęczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do fixu dodaj jajko i wodę. Wymieszaj dokładnie i odstaw aby ciasto zgęstniało.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką porcje ciasta. Smaż placki z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Podawaj z plasterkiem wędzonego łososia i udekorowane świeżym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej