Placki ziemniaczane z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z łososiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do fixu dodaj jajko i wodę. Wymieszaj dokładnie i odstaw aby ciasto zgęstniało.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką porcje ciasta. Smaż placki z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Podawaj z plasterkiem wędzonego łososia i udekorowane świeżym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej