Sola panierowana z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sola panierowana z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

150 gramów

null

null

6 łyżek

20 mililitrów

2 sztuki

350 gramów

100 mililitrów

800 mililitrów

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczne płetwy i ogon usuń, a duże ości skróć na 1/3 długości kręgosłupa i wyjmij odcięte kawałki zachowując wszystkie ości. Rozchyl rybę luzując ości jakie w niej pozostały i w 3-4 miejscach natnij kręgosłup aby później łatwiej go można było usunąć.

Krok 2

Solę obtocz w mące, potem w jajku a na koniec w panierce. Następnie na gorącym oleju smaż przez 4 minuty do czasu gdy uzyskasz złoty kolor z każdej stron.

Krok 3

Po zdjęciu z patelni weź papierowy ręcznik i osącz na nim nadmiar tłuszczu i pomału wyciągaj kręgosłup z ościami tak by ryba zachowała kształt. Ości pozostaw do sosu. Na ościach przygotuj farsz z krabów i warzyw.

Krok 4

Podsmaż pietruszkę na oleju, osącz ją i odrobinę posól. Ryby napełnij farszem. Możesz udekorować je pietruszką i plasterkiem cytryny.

Krok 5

Farsz: Pokrój marchewkę i pora w plastry. Na oleju podsmaż ości z warzywami.

Krok 6

Dolej wino, wodę i dopraw przyprawami i gotuj około 20 minut.

Krok 7

Po tym czasie przecedź i dodaj przyprawy do zup, śmietanę i koniak. Następnie gotuj aż uzyskasz kremową konsystencję.

Krok 8

Przypraw solą i pieprzem. Do sosu dodaj kraby i jeszcze raz wszystko podgrzej. Farsz nakładaj na usmażoną rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej