Sola panierowana z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola panierowana z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

150 gramów

null

null

6 łyżek

20 mililitrów

2 sztuki

350 gramów

100 mililitrów

800 mililitrów

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczne płetwy i ogon usuń, a duże ości skróć na 1/3 długości kręgosłupa i wyjmij odcięte kawałki zachowując wszystkie ości. Rozchyl rybę luzując ości jakie w niej pozostały i w 3-4 miejscach natnij kręgosłup aby później łatwiej go można było usunąć.

Krok 2

Solę obtocz w mące, potem w jajku a na koniec w panierce. Następnie na gorącym oleju smaż przez 4 minuty do czasu gdy uzyskasz złoty kolor z każdej stron.

Krok 3

Po zdjęciu z patelni weź papierowy ręcznik i osącz na nim nadmiar tłuszczu i pomału wyciągaj kręgosłup z ościami tak by ryba zachowała kształt. Ości pozostaw do sosu. Na ościach przygotuj farsz z krabów i warzyw.

Krok 4

Podsmaż pietruszkę na oleju, osącz ją i odrobinę posól. Ryby napełnij farszem. Możesz udekorować je pietruszką i plasterkiem cytryny.

Krok 5

Farsz: Pokrój marchewkę i pora w plastry. Na oleju podsmaż ości z warzywami.

Krok 6

Dolej wino, wodę i dopraw przyprawami i gotuj około 20 minut.

Krok 7

Po tym czasie przecedź i dodaj przyprawy do zup, śmietanę i koniak. Następnie gotuj aż uzyskasz kremową konsystencję.

Krok 8

Przypraw solą i pieprzem. Do sosu dodaj kraby i jeszcze raz wszystko podgrzej. Farsz nakładaj na usmażoną rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej