Babeczki marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki marchewkowe

Autor: Anna Jaremkiewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

100 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

250 gramów

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz startą na drobnych oczkach marchewkę i zamieszać.

Krok 2

Mąkę przesiać z proszkiem, sodą, cynamonem, imbirem, gałką i szczyptą soli wyspać do masy.

Krok 3

Mąkę wsypać do powstałej masy i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto podzielić na 12 foremek do babeczek, wstawić do pieca i piec 25 minut.

Krok 5

Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i rozłożyć na babeczkach (jak już ostygną). Posypać posiekanymi orzechami (można je delikatnie podprażyć).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej