
Składniki
4 sztuki
2 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
4 sztuki
1 łyżeczka
250 gramów
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz startą na drobnych oczkach marchewkę i zamieszać.
Krok 2
Mąkę przesiać z proszkiem, sodą, cynamonem, imbirem, gałką i szczyptą soli wyspać do masy.
Krok 3
Mąkę wsypać do powstałej masy i delikatnie wymieszać.
Krok 4
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto podzielić na 12 foremek do babeczek, wstawić do pieca i piec 25 minut.
Krok 5
Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i rozłożyć na babeczkach (jak już ostygną). Posypać posiekanymi orzechami (można je delikatnie podprażyć).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























