
Składniki
4 sztuki
2 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
4 sztuki
1 łyżeczka
250 gramów
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz startą na drobnych oczkach marchewkę i zamieszać.
Krok 2
Mąkę przesiać z proszkiem, sodą, cynamonem, imbirem, gałką i szczyptą soli wyspać do masy.
Krok 3
Mąkę wsypać do powstałej masy i delikatnie wymieszać.
Krok 4
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto podzielić na 12 foremek do babeczek, wstawić do pieca i piec 25 minut.
Krok 5
Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i rozłożyć na babeczkach (jak już ostygną). Posypać posiekanymi orzechami (można je delikatnie podprażyć).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej