
Składniki
2 sztuki
180 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
180 mililitrów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij skórę z węgorza i pokrój go na 5cm kawałki.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki i pieczarki pokrój w plastry.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, czosnek i marchewkę.
Krok 4
Gdy zmiękną dodaj pieczarki i smaż około 5 minut.
Krok 5
Dodaj węgorza, wino rozcieńczone z wodą w stosunku 1:1 i liść laurowy. Przykryj i duś około 30 minut. Przed podaniem posyp pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej