
Składniki
2 sztuki
180 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
180 mililitrów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij skórę z węgorza i pokrój go na 5cm kawałki.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki i pieczarki pokrój w plastry.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, czosnek i marchewkę.
Krok 4
Gdy zmiękną dodaj pieczarki i smaż około 5 minut.
Krok 5
Dodaj węgorza, wino rozcieńczone z wodą w stosunku 1:1 i liść laurowy. Przykryj i duś około 30 minut. Przed podaniem posyp pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej