Węgorz duszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz duszony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

180 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

180 mililitrów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij skórę z węgorza i pokrój go na 5cm kawałki.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki i pieczarki pokrój w plastry.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, czosnek i marchewkę.

Krok 4

Gdy zmiękną dodaj pieczarki i smaż około 5 minut.

Krok 5

Dodaj węgorza, wino rozcieńczone z wodą w stosunku 1:1 i liść laurowy. Przykryj i duś około 30 minut. Przed podaniem posyp pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz duszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej