
Składniki
50 mililitrów
2 łyżki
0.5 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka pokrój w paski i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.
Krok 2
Opakowanie Indyka w tajskim sosie wymieszaj dokładnie z 50 ml wody i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe.
Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 7 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej