Indyk w tajskim sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w tajskim sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój w paski i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.

Krok 2

Opakowanie Indyka w tajskim sosie wymieszaj dokładnie z 50 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe.

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 7 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej