Indyk w tajskim sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyk w tajskim sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój w paski i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.

Krok 2

Opakowanie Indyka w tajskim sosie wymieszaj dokładnie z 50 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe.

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 7 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej