
Składniki
50 mililitrów
2 łyżki
0.5 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka pokrój w paski i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.
Krok 2
Opakowanie Indyka w tajskim sosie wymieszaj dokładnie z 50 ml wody i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe.
Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 7 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej