Indyk w tajskim sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w tajskim sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój w paski i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.

Krok 2

Opakowanie Indyka w tajskim sosie wymieszaj dokładnie z 50 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe.

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 7 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej