Indyk w tajskim sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w tajskim sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój w paski i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.

Krok 2

Opakowanie Indyka w tajskim sosie wymieszaj dokładnie z 50 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe.

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 7 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w tajskim sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej