Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem
średnie
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.
Krok 4
Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.
Krok 5
Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.
Krok 6
Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.
Krok 7
Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej