Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.

Krok 4

Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.

Krok 5

Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.

Krok 6

Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.

Krok 7

Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wegetariańskie tortille
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej