Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.

Krok 4

Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.

Krok 5

Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.

Krok 6

Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.

Krok 7

Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej