Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.

Krok 4

Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.

Krok 5

Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.

Krok 6

Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.

Krok 7

Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Konfitura z jabłek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej