Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem
średnie
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.
Krok 4
Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.
Krok 5
Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.
Krok 6
Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.
Krok 7
Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej