Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.

Krok 4

Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.

Krok 5

Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.

Krok 6

Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.

Krok 7

Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej