Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.

Krok 4

Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.

Krok 5

Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.

Krok 6

Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.

Krok 7

Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej