Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem
średnie
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Paprykę umyj, odsącz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z papryką podsmaż na oleju.
Krok 4
Pomidory umyj, odsącz i pokrój w grube plastry.
Krok 5
Ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami. Dopraw.
Krok 6
Makaron połącz z sosem i warzywami. Przykryj plastrami pomidorów.
Krok 7
Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























