Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

97 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 szklanki

250 mililitrów

400 gramów

50 gramów

1 sztuka

15 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso wołowe wraz z wątróbką drobiową w drobną kostkę o jednakowym rozmiarze i zamarynuj w czerwonym winie, najlepiej przez całą noc.

Krok 2

Wyciągnij mięso z winnej marynaty i oprósz je mąką, a wino zostaw dla przyszłego wykorzystania.

Krok 3

Smaż mięso na rozgrzanym oleju, aż będzie brązowe.

Krok 4

Teraz wlej do mięsa wino, dwie szklanki wody oraz dodaj Bulionetkę wołową Knorr. Całość duś ok. 30 minut, aż sos dobrze zgęstnieje.

Krok 5

Umieść duszone mięso w żaroodpornym naczyniu lub mniejszych naczyniach do dań indywidualnych.

Krok 6

Rozwałkuj ciasto i przykryj nim mięso, przyklejając je do rantów naczynia. Pozbądź się nadmiaru ciasta. Posmaruj ciasto zbitym jajkiem. Piecz ciasto w temperaturze 200 °C przez 15 minut, aż ciasto dostanie złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej