Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 szklanki

250 mililitrów

400 gramów

50 gramów

1 sztuka

15 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso wołowe wraz z wątróbką drobiową w drobną kostkę o jednakowym rozmiarze i zamarynuj w czerwonym winie, najlepiej przez całą noc.

Krok 2

Wyciągnij mięso z winnej marynaty i oprósz je mąką, a wino zostaw dla przyszłego wykorzystania.

Krok 3

Smaż mięso na rozgrzanym oleju, aż będzie brązowe.

Krok 4

Teraz wlej do mięsa wino, dwie szklanki wody oraz dodaj Bulionetkę wołową Knorr. Całość duś ok. 30 minut, aż sos dobrze zgęstnieje.

Krok 5

Umieść duszone mięso w żaroodpornym naczyniu lub mniejszych naczyniach do dań indywidualnych.

Krok 6

Rozwałkuj ciasto i przykryj nim mięso, przyklejając je do rantów naczynia. Pozbądź się nadmiaru ciasta. Posmaruj ciasto zbitym jajkiem. Piecz ciasto w temperaturze 200 °C przez 15 minut, aż ciasto dostanie złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej