Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką
łatwe
55 osób zapisało

Składniki
500 gramów
300 gramów
2 szklanki
250 mililitrów
400 gramów
50 gramów
1 sztuka
15 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso wołowe wraz z wątróbką drobiową w drobną kostkę o jednakowym rozmiarze i zamarynuj w czerwonym winie, najlepiej przez całą noc.
Krok 2
Wyciągnij mięso z winnej marynaty i oprósz je mąką, a wino zostaw dla przyszłego wykorzystania.
Krok 3
Smaż mięso na rozgrzanym oleju, aż będzie brązowe.
Krok 4
Teraz wlej do mięsa wino, dwie szklanki wody oraz dodaj Bulionetkę wołową Knorr. Całość duś ok. 30 minut, aż sos dobrze zgęstnieje.
Krok 5
Umieść duszone mięso w żaroodpornym naczyniu lub mniejszych naczyniach do dań indywidualnych.
Krok 6
Rozwałkuj ciasto i przykryj nim mięso, przyklejając je do rantów naczynia. Pozbądź się nadmiaru ciasta. Posmaruj ciasto zbitym jajkiem. Piecz ciasto w temperaturze 200 °C przez 15 minut, aż ciasto dostanie złotego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































