Rurki z sosem ze świeżych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z sosem ze świeżych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

3 sztuki

5 sztuk

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidory. Posiekaj czosnek oraz bazylię.

Krok 2

Rozgrzej oliwę i gdy jest już gorąca, wrzuć sól, czosnek a następnie pomidory. Duś do momentu, kiedy pomidory się rozpadną, a całość zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj bazylię, zostaw jeszcze chwilkę na wolnym ogniu.

Krok 4

Ugotuj makaron.

Krok 5

Polej sosem ugotowany makaron. Całość posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szczupak faszerowany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej