Rurki z sosem ze świeżych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z sosem ze świeżych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

3 sztuki

5 sztuk

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidory. Posiekaj czosnek oraz bazylię.

Krok 2

Rozgrzej oliwę i gdy jest już gorąca, wrzuć sól, czosnek a następnie pomidory. Duś do momentu, kiedy pomidory się rozpadną, a całość zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj bazylię, zostaw jeszcze chwilkę na wolnym ogniu.

Krok 4

Ugotuj makaron.

Krok 5

Polej sosem ugotowany makaron. Całość posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z sosem ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej