
Składniki
null
2 sztuki
null
3 sztuki
5 sztuk
3 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pomidory. Posiekaj czosnek oraz bazylię.
Krok 2
Rozgrzej oliwę i gdy jest już gorąca, wrzuć sól, czosnek a następnie pomidory. Duś do momentu, kiedy pomidory się rozpadną, a całość zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj bazylię, zostaw jeszcze chwilkę na wolnym ogniu.
Krok 4
Ugotuj makaron.
Krok 5
Polej sosem ugotowany makaron. Całość posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej