
Składniki
null
2 sztuki
null
3 sztuki
5 sztuk
3 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pomidory. Posiekaj czosnek oraz bazylię.
Krok 2
Rozgrzej oliwę i gdy jest już gorąca, wrzuć sól, czosnek a następnie pomidory. Duś do momentu, kiedy pomidory się rozpadną, a całość zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj bazylię, zostaw jeszcze chwilkę na wolnym ogniu.
Krok 4
Ugotuj makaron.
Krok 5
Polej sosem ugotowany makaron. Całość posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej