
Składniki
null
2 sztuki
null
3 sztuki
5 sztuk
3 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pomidory. Posiekaj czosnek oraz bazylię.
Krok 2
Rozgrzej oliwę i gdy jest już gorąca, wrzuć sól, czosnek a następnie pomidory. Duś do momentu, kiedy pomidory się rozpadną, a całość zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj bazylię, zostaw jeszcze chwilkę na wolnym ogniu.
Krok 4
Ugotuj makaron.
Krok 5
Polej sosem ugotowany makaron. Całość posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej