Berlińska Kartoflanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Berlińska Kartoflanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

100 gramów

50 gramów

null

null

0.75 litra

0.2 litra

180 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij skórę z boczku, pokrój go w kostkę, wrzuć na patelnię i podsmaż aż do zrumienienia.

Krok 2

Obierz ziemniaki i wraz z cebulą pokrój w kostkę, następnie dodaj do wysmażonego boczku i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przełóż do garnka, zalej 0,75 litr rosołem Knorr.

Krok 4

Wrzucić łodygi majeranku bez listków. Doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Gotuj na małym ogniu przez około 25 minut.

Krok 6

Jarzyny należy umyć, potem pokroić i wrzucić do zupy. Gotuj 10 minut.

Krok 7

Z zupy wyjmij majeranek i skórę boczku. Zupę należy przecedzić.

Krok 8

Ziemniaki, boczek i jarzyny zmielić za pomocą maszynki do mięsa. Masę połączyć z odcedzoną zupą, wymieszać ze śmietanką, zmiksować. Dodać szczyptę czarnego pieprzu oraz majeranek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Berlińska Kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Faszerowane muszle
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej