
Składniki
300 gramów
50 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
100 gramów
50 gramów
null
null
0.75 litra
0.2 litra
180 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij skórę z boczku, pokrój go w kostkę, wrzuć na patelnię i podsmaż aż do zrumienienia.
Krok 2
Obierz ziemniaki i wraz z cebulą pokrój w kostkę, następnie dodaj do wysmażonego boczku i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Przełóż do garnka, zalej 0,75 litr rosołem Knorr.
Krok 4
Wrzucić łodygi majeranku bez listków. Doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Gotuj na małym ogniu przez około 25 minut.
Krok 6
Jarzyny należy umyć, potem pokroić i wrzucić do zupy. Gotuj 10 minut.
Krok 7
Z zupy wyjmij majeranek i skórę boczku. Zupę należy przecedzić.
Krok 8
Ziemniaki, boczek i jarzyny zmielić za pomocą maszynki do mięsa. Masę połączyć z odcedzoną zupą, wymieszać ze śmietanką, zmiksować. Dodać szczyptę czarnego pieprzu oraz majeranek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej