Zapiekanka ziemniaczano - jaglana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczano - jaglana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10

2

null

3

null

3 łyżki

1.5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, odczekaj do momentu ostygnięcia, potem przepu˜ść przez maszynkę.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj kaszę jaglaną, 2 łˆyżki masłˆa, jajka, sól.

Krok 3

Zeszklij na patelni cebulkę i dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Wszystko dokłˆadnie wymieszaj i wˆyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłˆuszczem.

Krok 5

Wierzch masy posmaruj ˜śmietaną i zapiec w piekarniku 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej