
Składniki
1.5
10
3
2
3 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, odczekaj do momentu ostygnięcia, potem przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj kaszę jaglaną, 2 łyżki masła, jajka, sól.
Krok 3
Zeszklij na patelni cebulkę i dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Krok 5
Wierzch masy posmaruj śmietaną i zapiec w piekarniku 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej