Zapiekanka ziemniaczano - jaglana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczano - jaglana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10

2

null

3

null

3 łyżki

1.5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, odczekaj do momentu ostygnięcia, potem przepu˜ść przez maszynkę.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj kaszę jaglaną, 2 łˆyżki masłˆa, jajka, sól.

Krok 3

Zeszklij na patelni cebulkę i dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Wszystko dokłˆadnie wymieszaj i wˆyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłˆuszczem.

Krok 5

Wierzch masy posmaruj ˜śmietaną i zapiec w piekarniku 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczano - jaglana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej