
Składniki
10
2
null
3
null
3 łyżki
1.5
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, odczekaj do momentu ostygnięcia, potem przepu˜ść przez maszynkę.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj kaszę jaglaną, 2 łˆyżki masłˆa, jajka, sól.
Krok 3
Zeszklij na patelni cebulkę i dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Wszystko dokłˆadnie wymieszaj i wˆyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłˆuszczem.
Krok 5
Wierzch masy posmaruj ˜śmietaną i zapiec w piekarniku 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej