
Składniki
1.5
10
3
2
3 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, odczekaj do momentu ostygnięcia, potem przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj kaszę jaglaną, 2 łyżki masła, jajka, sól.
Krok 3
Zeszklij na patelni cebulkę i dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Krok 5
Wierzch masy posmaruj śmietaną i zapiec w piekarniku 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej