
Składniki
10
2
null
3
null
3 łyżki
1.5
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, odczekaj do momentu ostygnięcia, potem przepu˜ść przez maszynkę.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj kaszę jaglaną, 2 łˆyżki masłˆa, jajka, sól.
Krok 3
Zeszklij na patelni cebulkę i dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Wszystko dokłˆadnie wymieszaj i wˆyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłˆuszczem.
Krok 5
Wierzch masy posmaruj ˜śmietaną i zapiec w piekarniku 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej