
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
9 plastrów
1 sztuka
2 łyżki
350 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka obierz ze skorupek i przekrój na połowy.
Krok 2
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż plastry wędliny, posmaruj musztardą i na nie połóż połówki jajek żółtkiem od spodu.
Krok 3
Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na pozostałym maśle.
Krok 4
Mleko połącz z surowymi jajkami, dodaj ser i przyprawy.
Krok 5
Zalej jajka, wierzch posyp grzankami i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Podawaj posypane zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej