Zapiekane jajka z grzankami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

9 plastrów

1 sztuka

2 łyżki

350 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obierz ze skorupek i przekrój na połowy.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż plastry wędliny, posmaruj musztardą i na nie połóż połówki jajek żółtkiem od spodu.

Krok 3

Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na pozostałym maśle.

Krok 4

Mleko połącz z surowymi jajkami, dodaj ser i przyprawy.

Krok 5

Zalej jajka, wierzch posyp grzankami i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Podawaj posypane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej