
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
9 plastrów
1 sztuka
2 łyżki
350 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka obierz ze skorupek i przekrój na połowy.
Krok 2
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż plastry wędliny, posmaruj musztardą i na nie połóż połówki jajek żółtkiem od spodu.
Krok 3
Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na pozostałym maśle.
Krok 4
Mleko połącz z surowymi jajkami, dodaj ser i przyprawy.
Krok 5
Zalej jajka, wierzch posyp grzankami i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Podawaj posypane zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej