Zapiekane jajka z grzankami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

9 plastrów

1 sztuka

2 łyżki

350 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obierz ze skorupek i przekrój na połowy.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż plastry wędliny, posmaruj musztardą i na nie połóż połówki jajek żółtkiem od spodu.

Krok 3

Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na pozostałym maśle.

Krok 4

Mleko połącz z surowymi jajkami, dodaj ser i przyprawy.

Krok 5

Zalej jajka, wierzch posyp grzankami i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Podawaj posypane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bajaderka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej