Zapiekane jajka z grzankami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

9 plastrów

1 sztuka

2 łyżki

350 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obierz ze skorupek i przekrój na połowy.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż plastry wędliny, posmaruj musztardą i na nie połóż połówki jajek żółtkiem od spodu.

Krok 3

Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na pozostałym maśle.

Krok 4

Mleko połącz z surowymi jajkami, dodaj ser i przyprawy.

Krok 5

Zalej jajka, wierzch posyp grzankami i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Podawaj posypane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej