Zapiekane jajka z grzankami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

9 plastrów

1 sztuka

2 łyżki

350 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obierz ze skorupek i przekrój na połowy.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż plastry wędliny, posmaruj musztardą i na nie połóż połówki jajek żółtkiem od spodu.

Krok 3

Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na pozostałym maśle.

Krok 4

Mleko połącz z surowymi jajkami, dodaj ser i przyprawy.

Krok 5

Zalej jajka, wierzch posyp grzankami i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Podawaj posypane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej