
Składniki
100 gramów
3 sztuki
1 łyżeczka
60 gramów
750 gramów
300 gramów
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron i wymieszaj z połową masła.
Krok 2
Żółtka utrzyj z 0.75 cukru a białka ubij na pianę. Wymieszaj wszystko z makaronem.
Krok 3
Obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki. Posyp resztą cukru i wymieszaj z cynamonem.
Krok 4
Wysmaruj masłem żaroodporne naczynie, posyp bułką tartą.
Krok 5
Na dno połóż warstwę makaronu, na to jabłka i ponownie makaron.
Krok 6
Piecz w piekarniku około 40 minut.
Krok 7
Przełóż na półmisek, posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej