Babka makaronowa z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka makaronowa z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

60 gramów

750 gramów

300 gramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i wymieszaj z połową masła.

Krok 2

Żółtka utrzyj z 0.75 cukru a białka ubij na pianę. Wymieszaj wszystko z makaronem.

Krok 3

Obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki. Posyp resztą cukru i wymieszaj z cynamonem.

Krok 4

Wysmaruj masłem żaroodporne naczynie, posyp bułką tartą.

Krok 5

Na dno połóż warstwę makaronu, na to jabłka i ponownie makaron.

Krok 6

Piecz w piekarniku około 40 minut.

Krok 7

Przełóż na półmisek, posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej