Babka makaronowa z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka makaronowa z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

60 gramów

750 gramów

300 gramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i wymieszaj z połową masła.

Krok 2

Żółtka utrzyj z 0.75 cukru a białka ubij na pianę. Wymieszaj wszystko z makaronem.

Krok 3

Obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki. Posyp resztą cukru i wymieszaj z cynamonem.

Krok 4

Wysmaruj masłem żaroodporne naczynie, posyp bułką tartą.

Krok 5

Na dno połóż warstwę makaronu, na to jabłka i ponownie makaron.

Krok 6

Piecz w piekarniku około 40 minut.

Krok 7

Przełóż na półmisek, posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej