Babka makaronowa z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka makaronowa z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

60 gramów

750 gramów

300 gramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i wymieszaj z połową masła.

Krok 2

Żółtka utrzyj z 0.75 cukru a białka ubij na pianę. Wymieszaj wszystko z makaronem.

Krok 3

Obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki. Posyp resztą cukru i wymieszaj z cynamonem.

Krok 4

Wysmaruj masłem żaroodporne naczynie, posyp bułką tartą.

Krok 5

Na dno połóż warstwę makaronu, na to jabłka i ponownie makaron.

Krok 6

Piecz w piekarniku około 40 minut.

Krok 7

Przełóż na półmisek, posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka makaronowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grzybowa z makaronem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej