Makaron z szynką i winogronami

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

0

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej masło* i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę, winogrona oraz śmietanę.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj makaron, przelej go zimną wodą, a następnie dodaj do składników na patelni. Całość duś jeszcze przez 2 minuty.Po nałożeniu na talerze posyp żółtym serem. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Owoce winogron przekrój na pół.

Krok 4

Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.

Krok 5

Dodaj Kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej