
Składniki
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 szklanka
0.5 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej masło* i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę, winogrona oraz śmietanę.
Krok 2
W międzyczasie ugotuj makaron, przelej go zimną wodą, a następnie dodaj do składników na patelni. Całość duś jeszcze przez 2 minuty.Po nałożeniu na talerze posyp żółtym serem. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Owoce winogron przekrój na pół.
Krok 4
Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
Krok 5
Dodaj Kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































