Makaron z szynką i winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z szynką i winogronami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 szklanka

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej masło* i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę, winogrona oraz śmietanę.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj makaron, przelej go zimną wodą, a następnie dodaj do składników na patelni. Całość duś jeszcze przez 2 minuty.Po nałożeniu na talerze posyp żółtym serem. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Owoce winogron przekrój na pół.

Krok 4

Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.

Krok 5

Dodaj Kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z szynką i winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej