
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
2 sztuki
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
50 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
Krok 2
Ananasa osącz, pokrój na małe kawałki, a syrop zachowaj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Serek mascarpone wymieszaj z sokiem z ananasa, ubitymi żółtkami i pianą.
Krok 5
Makaron wymieszaj z ananasem, skórką cytrynową i z masą serkowo-jajeczną.
Krok 6
Całość przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekaj ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7
Pięć minut przed końcem zapiekania posyp wierzch startą białą czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej