
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
2 sztuki
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
50 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
Krok 2
Ananasa osącz, pokrój na małe kawałki, a syrop zachowaj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Serek mascarpone wymieszaj z sokiem z ananasa, ubitymi żółtkami i pianą.
Krok 5
Makaron wymieszaj z ananasem, skórką cytrynową i z masą serkowo-jajeczną.
Krok 6
Całość przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekaj ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7
Pięć minut przed końcem zapiekania posyp wierzch startą białą czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej