Makaron z ananasem i serkiem mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z ananasem i serkiem mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.

Krok 2

Ananasa osącz, pokrój na małe kawałki, a syrop zachowaj.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a białka ubij na sztywną pianę.

Krok 4

Serek mascarpone wymieszaj z sokiem z ananasa, ubitymi żółtkami i pianą.

Krok 5

Makaron wymieszaj z ananasem, skórką cytrynową i z masą serkowo-jajeczną.

Krok 6

Całość przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekaj ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 7

Pięć minut przed końcem zapiekania posyp wierzch startą białą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej