
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
2 sztuki
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
50 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
Krok 2
Ananasa osącz, pokrój na małe kawałki, a syrop zachowaj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Serek mascarpone wymieszaj z sokiem z ananasa, ubitymi żółtkami i pianą.
Krok 5
Makaron wymieszaj z ananasem, skórką cytrynową i z masą serkowo-jajeczną.
Krok 6
Całość przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekaj ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7
Pięć minut przed końcem zapiekania posyp wierzch startą białą czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej