
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
600 gramów
0.2 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
0.2 szklanki
null
500 gramów
250 gramów
6 sztuk
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w ćwiartki, czosnek obierz i rozgnieć.
Krok 2
Filety anchois pokrój grubo. Papryczki pokrój w kostkę.
Krok 3
Podgrzej oliwę w rondlu, a następnie podsmaż cebulę i czosnek.
Krok 4
Dodaj anchois, grzyby oraz chili i gotuj około 2 minuty.
Krok 5
Wlej wino i sos pomidorowy, po czym zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 6
W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź i przełóż na półmisek. Dodaj sos i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej