
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
600 gramów
0.2 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
0.2 szklanki
null
500 gramów
250 gramów
6 sztuk
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w ćwiartki, czosnek obierz i rozgnieć.
Krok 2
Filety anchois pokrój grubo. Papryczki pokrój w kostkę.
Krok 3
Podgrzej oliwę w rondlu, a następnie podsmaż cebulę i czosnek.
Krok 4
Dodaj anchois, grzyby oraz chili i gotuj około 2 minuty.
Krok 5
Wlej wino i sos pomidorowy, po czym zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 6
W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź i przełóż na półmisek. Dodaj sos i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej