Penne puttanesca z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne puttanesca z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

0.2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

0.2 szklanki

null

500 gramów

250 gramów

6 sztuk

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w ćwiartki, czosnek obierz i rozgnieć.

Krok 2

Filety anchois pokrój grubo. Papryczki pokrój w kostkę.

Krok 3

Podgrzej oliwę w rondlu, a następnie podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj anchois, grzyby oraz chili i gotuj około 2 minuty.

Krok 5

Wlej wino i sos pomidorowy, po czym zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 6

W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź i przełóż na półmisek. Dodaj sos i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej