
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
600 gramów
0.2 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
0.2 szklanki
null
500 gramów
250 gramów
6 sztuk
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w ćwiartki, czosnek obierz i rozgnieć.
Krok 2
Filety anchois pokrój grubo. Papryczki pokrój w kostkę.
Krok 3
Podgrzej oliwę w rondlu, a następnie podsmaż cebulę i czosnek.
Krok 4
Dodaj anchois, grzyby oraz chili i gotuj około 2 minuty.
Krok 5
Wlej wino i sos pomidorowy, po czym zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 6
W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź i przełóż na półmisek. Dodaj sos i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej