Penne puttanesca z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne puttanesca z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

0.2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

0.2 szklanki

null

500 gramów

250 gramów

6 sztuk

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w ćwiartki, czosnek obierz i rozgnieć.

Krok 2

Filety anchois pokrój grubo. Papryczki pokrój w kostkę.

Krok 3

Podgrzej oliwę w rondlu, a następnie podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj anchois, grzyby oraz chili i gotuj około 2 minuty.

Krok 5

Wlej wino i sos pomidorowy, po czym zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 6

W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź i przełóż na półmisek. Dodaj sos i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej