Penne puttanesca z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne puttanesca z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

0.2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

0.2 szklanki

null

500 gramów

250 gramów

6 sztuk

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w ćwiartki, czosnek obierz i rozgnieć.

Krok 2

Filety anchois pokrój grubo. Papryczki pokrój w kostkę.

Krok 3

Podgrzej oliwę w rondlu, a następnie podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj anchois, grzyby oraz chili i gotuj około 2 minuty.

Krok 5

Wlej wino i sos pomidorowy, po czym zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 6

W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź i przełóż na półmisek. Dodaj sos i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej