Penne puttanesca z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne puttanesca z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

0.2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

0.2 szklanki

null

500 gramów

250 gramów

6 sztuk

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w ćwiartki, czosnek obierz i rozgnieć.

Krok 2

Filety anchois pokrój grubo. Papryczki pokrój w kostkę.

Krok 3

Podgrzej oliwę w rondlu, a następnie podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj anchois, grzyby oraz chili i gotuj około 2 minuty.

Krok 5

Wlej wino i sos pomidorowy, po czym zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 6

W międzyczasie ugotuj makaron, odcedź i przełóż na półmisek. Dodaj sos i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne puttanesca z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej